Pilates

Wat is pilates?

WAT IS PILATES?


Pilates is een workout voor het hele lichaam. Pilates bestaat uit oefeningen die zorgen voor sterkere spieren, meer flexibiliteit en mobiliteit. De focus ligt op veilig bewegen, een evenwichtige lichaamshouding, coördinatie en balans. Pilates wordt aangeraden door fysiotherapeuten en draagt bij aan het voorkomen en verminderen van lichamelijke klachten. Geschikt voor mannen en vrouwen, alle leeftijden en op ieder niveau aanpasbaar. Dus ook bij blessures/als je bewegingsmogelijkheid beperkt is of als je een ervaren sporter bent die houdt van een uitdaging. Goed als aanvulling op andere bewegingsvormen maar ook naast werk waarin je dagelijks een statische lichaamshouding hebt. De oefeningen worden liggend, staand en zittend uitgevoerd op de mat.

WAAROM PILATES LESSEN VOLGEN?


Pilates is geschikt voor iedereen die een sterker, soepeler en meer gestroomlijnd lichaam wil en een betere lichaamshouding. Pilates is een veilige manier van trainen en toegankelijk voor iedereen, ongeacht je leeftijd, je fysieke niveau of lichamelijke gesteldheid. Of je nu je sportprestaties wilt verbeteren, herstellende bent van een blessure, meer lichaamsbewustwording wil krijgen als aanvulling op je danslessen of steeds opnieuw weer last hebt van bijvoorbeeld lage rugklachten of een gespannen nek en schouders door zittend werk en een hoge werkdruk. De lessen zijn toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen.

PILATES WORKSHOP VOOR BEDRIJVEN

Ben je op zoek naar een team uitje? En zou je graag iets actiefs willen doen dat ook bijdraagt aan de gezondheid van de werknemers? Denk dan eens aan een workshop Pilates. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan dit zowel binnen in de studio van het Koorenhuis, in company op het werk of buiten op het strand of in het bos. Pilates is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Tijdens de workshop werk aan je aan een betere bewustzijn van je lichaamshouding, een ergonomische werkhouding, mobiliteit, kracht en flexibiliteit. Wat bijdraagt aan minder lichamelijke klachten in het dagelijks leven als ook tijdens het werken. Neem voor meer informatie en boekingen contact op via het inschrijfformulier.